LVRU

Apsardze šobrīd ir nepieciešama ikvienā tirdzniecības vietā, īpaši, pašapkalpošanās veikalos un lielveikalos. Pagājušā gada nogalē tika ziņots par to, ka ievērojami pieaudzis sīko zādzību skaits pārtikas veikalos, īpaši, alkoholisko dzērienu nodaļā. Šobrīd tendence ir mainījusies.  Joprojām daudz tiek zagtas pārtikas preces, bet stipri pieaudzis tādu preču kā dažāda veida kosmētikas, elektropreču, bateriju u.c. zādzības. Iemesls tam ir tas, ka šīs preces pēc tam ir iespējams salīdzinoši viegli pārdot. Tieši sīkās zādzības mazumtirgotājiem nodara zaudējumus vairāku desmitu tūkstošu latu apmērā katru gadu.

Apsardze, precīzāk sakot, fiziskā apsardze ir labākais risinājums šāda veida situācijās, jo sīko zādzību novēršanā ir svarīgi, lai garnadzis tiktu aizturēts turpat uz vietas un nodots tālāk policijas rīcībā. Nepārprotami, tādas sistēmas kā:

  • video novērošanas kameras,
  • specializētās tirdzniecības vietu signalizācijas sistēmas, kuras iespējams pievienot pie katras preces,

arī ir veiksmīgs risinājums. Tomēr, ja tirdzniecības vietā nav neviena profesionāla apsardzes darbinieka, tad šo sistēmu efektivitāte būtiski mazinās. 

apsardze-veikalaBieži rodas situācijas, kad tieši tirdzniecības vietas – veikala – darbinieks pamata pārkāpumu. Tomēr drošības apsvērumu dēļ darbinieks nav spējīgs aizturēt garnadzi. Lai izvairītos no šādām situācijām, Mustangs Apsardze drošības speciālisti aicina ikvienu uzņēmēju, kurš nodarbojas ar mazumtirdzniecību pārvērtēt apsardzes lietderību tirdzniecības vietā. 

Bez tam liela daļa uzņēmēju kļūdās, domājot, ka ir jāizveido jauna štata vieta vai pat departaments un jāpieņem darbā jauni darbinieki. Tā nebūt nav. Šobrīd apsardzes firmas piedāvā visus nepieciešamos apsardzes pakalpojumus. Tādēļ uzņēmējam atliek vien izvēlēties apsardzes firmu, noslēgt līgumu un vienošanos par darba sistēmu un kādām īpašām prasībām pret apsardzes firmu. 

Apsardzes firmā parasti ir jābūt izstrādātiem uzņēmuma darbinieku noteikumiem, kā arī procedūrām un sistēmām, kādas jāievēro katrā trauksmes situācijā. Papildus tam, katrs klients, noslēdzot līgumu ar apsardzes dienestu, var pievienot arī savus noteikumus, kas atbilst uzņēmuma specifikai vai darba stilam. Apsardzes pakalpojumi kā ārpakalpojumi ir viennozīmīgi daudz izdevīgāki, jo to kopējās izmaksas ir zemākas, nekā algojot pastāvīgus darbiniekus, bet galvenais ieguvums ir kompetence un profesionalitāte. Savukārt situācijā, kad klientam šķiet, ka apsardzes firmas darbinieku darbs nav apmierinošs, tos nekavējoties ir iespējams nomainīt vai lauzt līgumu ar apsardzes dienestu. 

Mustangs Apsardze speciālisti stāsta, ka tieši šie ir iemesli kādēļ apsardzes firmas šobrīd strādā īpaši kvalitatīvi. Bez tam laba motivācija fiziskās apsardzes darbiniekam ir prēmija par katru noķerto garnadzi, ko šobrīd izmanto ļoti liela daļa uzņēmēju un apsardzes dienestu.