LVRU

Video novērošanas sistēmas efektivitāte ir atkarīga no diviem galvenajiem nosacījumiem – video novērošanas kameras novietojuma un pašas video kameras kvalitātes. Videonovērošanas kameras objektā ir jānovieto tā, lai novērojamais objekts vai objekti būtu labi pārredzami. Tāpat ir jāizvēlas arī kvalitatīva videonovērošanas sistēma, lai iegūtais attēls būtu iespējami augstākas izšķirtspējas un nepieciešamības gadījumā tajā būtu iespējams identificēt nianses.

Izvēloties video novērošanas kameras, ir jāņem vērā attēla kompresijas parametri un video novērošanas kameras darbības ātrums. Šie parametri nosaka iegūtā attēla kvalitāti un to, vai netiek zaudēta nozīmīga informācija kameras nelielā darbības ātruma dēļ. Parasti izvēloties video novērošanas kameru, speciālisti uzmanību pievērš tieši iepriekšminētajiem parametriem - augstai attēla kvalitātei un ātrdarbībai, kā arī video kameras modeļa dizainam un funkcijām. Mustangs apsardze speciālisti skaidro, ka atbilstoša videonovērošanas kameras izvēle neatrisina visas problēmas. Jāatceras, ka liela nozīme ir kameras novietojumam objektā, jo nepareizs video novērošanas kameras novietojums var pilnībā dzēst visus iepriekšminētos rādītājus. 

video-noverosanaVisas video novērošanas kameras var iedalīt vairākās lielās grupās – stacionārajās un vadāmajās, tās piemērotas izmantošanai iekštelpās vai ārā. Videonovērošanas kameras iespējams iedalīt arī pēc to darbības rādiusa. 

Tāpat svarīgs nosacījums, lai iegūtais attēls būtu kvalitatīvs ir pietiekams apgaismojums. Mākslīgo apgaismojumu labāk ir izmantot tikai apstākļos, kad nav dabisko gaismas avotu. Šādā gadījumā svarīgi ir pareizi ierīkot mākslīgo apgaismojumu. Gaismas ķermeņiem ir jābūt izvietotam tā, lai gaismas avots neiekļūtu videonovērošanas kameras objektīvā. Jāņem vērā arī fakts, ka gada tumšajā laikā daudzas video novērošanas kameras pārslēdzas uz melnbalto filmēšanas režīmu. 

video-noverosanas-kameraAtkarībā no novērojamā objekta tipa, iespējams izvēlēties kameras, kas spēj pārredzēt no 15° līdz 30° leņķim, šāda video novērošana piemērota izmantošanai hallēs un šauros gaiteņos. Video novērošana plašāks teritorijā būs efektīvāka, izmantojot video novērošanas kameras ar pārredzamību no 60° līdz 90°. Ja video kameras redzamības leņķis ir lielāks par 90° attēls var būt izkropļots. Tāpat iegūtā attēla kvalitāti var ietekmēt arī tas, kādā attālumā no novērošanas pults atrodas video novērošanas kamera un kādā veidā uz to tiek pārraidīts signāls. 

Pirms video novērošanas kameras izvēles un videonovērošanas sistēmas uzstādīšanas vislabāk ir konsultēties ar nozares speciālistiem, iesaka Mustangs apsardze drošības speciālisti, šobrīd katrai situācijai un katram objektam ir iespējams rast piemērotāko risinājumu.