LVRU

Apsardze tirdzniecības vietās kļūst arvien nozīmīgāka ikvienam uzņēmējam. Statistikas dati un pētījumi pierāda, ka zādzību skaits tirdzniecības vietās aizvien pieaug. Baltijas valstu uzņēmēju zaudējumi veidoja 1,44% no kopējā apgrozījuma, t.i., tie bija par 0,09% augstāki nekā aizvadītajā gadā. 2008. gadā Baltijas valstīs zaudējumi bija vismazākie Eiropā (-4,9%), liecina  «New Vision Baltija» Tirdzniecības departamenta apkopotie dati. Tādēļ uzņēmējiem jāsāk domāt par efektīvākiem apsardzes risinājumiem kā līdz šim.

Baltijas valstīs visvairāk zādzību izdarījuši negodprātīgi pircēji - 43,1%. Aiz viņiem seko uzņēmumu darbinieki - 35,9% un piegādātāji - 7,2%. 13,8% zaudējumu iemesls ir administratīvās kļūdas. To preču vidējā vērtība, kuras piesavinājušies uzņēmumu darbinieki Rietumeiropā, ir 1858 eiro, bet pircēji - par 94 eiro. Bieži tirdzniecības vietās tika uzstādītas tikai video novērošanas kameras. komentē Mustangs apsardze speciālisti šāds risinājums ir efektīvs, ja papildus tam tiek izmantoti vēl kādi apsardzes risinājumi vai drošības sistēmas, piemēram, video monitorings, fiziskā apsardze un signalizācija. Principā apvienojot šīs trīs drošības sistēmas, zādzību radītajiem zaudējumiem vajadzētu ievērojami samazināties.

Video novērošanas kameras un video monitorings ir tā drošības sistēmas, kurām vajadzētu samazināt pašu uzņēmuma darbinieku veikto zādzību skaitu. Tāpat video monitorings un fiziskā apsardze kā vienota sistēma var paveikt ļoti daudz, lai samazinātu negodprātīgu pircēju izdarīto noziegumu skaitu. Piemēram, speciālists, kurš veic video monitoringu, ievērojot pārkāpumu par to var operatīvi ziņot fiziskās apsardzes speciālistam, kurš tad uzreiz var aizturēt nozieguma izdarītāju.

signalizacija_veikalaJebkurā tirdzniecības vietā noteikti būtu jāuzstāda signalizācijas sistēma. Šāda sistēma ļauj izvairīties no daudzu neprofesionālu zagļu izdarītiem pārkāpumiem. Tādējādi iespējams samazināt, galvenokārt, neprofesionālo un nepilngadīgo noziedznieku izdarīto zādzību skaitu. Tomēr arī šī sistēma nepasargās jūs no zagļu radītiem zaudējumiem, ja potenciālo pircēju plūsma būs intensīva. Tādēļ papildus signalizācijai, noteikti būtu nepieciešams arī kāds profesionāls apsardzes darbinieks, kurš nepieciešamības gadījumā aiztur pārkāpēju, kā arī veic tirdzniecības vietas novērošanu. Profesionāliem apsardzes darbiniekiem ir pieredze aizdomīgu pircēju profila noteikšanā un to vērošanā tirdzniecības vietā.

Šobrīd, kad veikto noziegumu skaits pieaug, jums jājautā jūsu apsardzes firmai vai apsardzes speciālistam par efektīvākiem risinājumiem. Mustangs apsardze speciālisti iesaka jums salīdzināt šādus rādītājus – tirdzniecības ieņēmumus attiecībā pret zaudējumiem un konstatētajiem zaudējumu radītājiem. Ja secināt, ka jūsu tirdzniecības vietā ir radīti finansiāli zaudējumu, kuru cēlonis varētu būt zādzības, bet ir salīdzinoši mazs par zādzībām aizturēto personu skaits, tad varat būt drošs, ka jūsu drošības sistēma nedarbojas un jums to noteikti vajadzētu uzlabot.

Sazinieties ar Mustangs apsardze speciālistiem, lai iegūtu plašāku informāciju šajā jautājumā.