LVRU

Signalizācija kā drošības sistēma vairs nav ekstra, bet gan ikdienišķa prasība, lai jūs justos droši par savu īpašumu un ģimeni. Signalizācija tiek uzstādīta ne tikai birojos, noliktavās un privātmājās, bet arī dzīvokļos. Lai gan Latvijas reģionos signalizācijas uzstādīšana vēl nav ļoti pieprasīts pakalpojums, Rīgā un Rīgas rajonā, kā drošības sistēmu signalizācijas sistēmas uzstādīšanu izvēlas arvien lielāks iedzīvotāju skaits. Tāpat kā citām drošības sistēmu arī signalizācijas uzstādīšanas un apkalpošanas iespējas ir ļoti daudzveidīgas – viss atkarīgs no klienta vēlmēm, iespējām, objekta platības un telpu izvietojuma tajā.

Vislabāk ir signalizāciju uzstādīt remonta laikā, lai būtu iespējams noslēpt visas sistēmas detaļas un tās neietekmētu telpu vizuālo izskatu, ideālā variantā signalizācijas sistēmu vajadzētu plānot jau ēkas būvniecības laikā. Tomēr, kā zināms, Latvijā ir ļoti daudz ēku, kas būvētas diezgan senā pagātnē un signalizācijas sistēmas tajās netika paredzētas. Tomēr arī šajās ēkās signalizācijas sistēmas tiek uzstādītas tik pat kvalitatīvi un tās ir tik pat drošas kā signalizācijas, kuras ieplānotas jau ēkas būvniecības projektā. 

Bieži Latvijas iedzīvotāji savā īpašumā – dzīvoklī vai privātmājā - uzstāda arī lokālas signalizācijas sistēmas. Arī šādas signalizācijas esamība jūsu īpašumā jums sniegs ievērojamu drošības sajūtu. Bez tam šādu signalizācijas sistēmu iegāde, uzstādīšana un uzturēšana neizmaksā dārgi. Šādas signalizācijas sistēmas trauksme atskan objektā. Trauksmes signāls var palīdzēt izbiedēt ļaundari jau pašā nozieguma pastrādāšanas sākumā, kā arī piesaistīt kaimiņu uzmanību notiekošajam.  Lai arī jūsu īpašumā neieradīsies operatīvā grupa, tomēr pastāv daudz lielāka iespēja, ka jūsu īpašumam tiks nodarīti mazāki zaudējumi. 

Pastāv arī tāda veida signalizācijas, kur trauksmes signāls tiek nosūtīts SMS veidā uz objekta īpašnieka vai atbildīgās personas mobilo telefonu, lai tas tālāk varētu pieņemt lēmumu par turpmāko rīcību. Šāda veida signalizācija ir daudz drošāka un efektīvāka. Šāda veida signalizācijas sistēmas ir ļoti populāras Rīgas rajona un Rīgas pilsētas iedzīvotāju vidū. 

signalizacijaKā drošāka signalizācijas sistēma, tomēr tiek uzskatīta – signalizācijas sistēma ar pults apsardzi. Tas nozīmē, ka trauksmes signāls tiks nosūtīts uz apsardzes dienesta centrāli, no kuras tiks veiktas tālākas darbības – drošības speciālisti sazināsies ar objekta īpašnieku, lai noskaidrotu, vai tā nav viltus trauksme, kā arī, lai noskaidrotu, vai nav nepieciešama vēl citu dienestu iesaiste. Vienlaicīgi uz notikuma vietu tiks nosūtīta operatīvā grupa, kas objektā ieradīsies ne vēlāk kā 7 minūšu laikā no trauksmes signāla atskanēšanas brīža. 

Šādas drošības sistēmas izmaksas būs tikai nedaudz dārgākas kā abu iepriekš minēto. Mustangs Apsardze speciālisti stāsta, ka šādas signalizācijas sistēmas izmaksas mēnesī ir sākot no 8,00 latiem. 

Protams, birojos, noliktavās un citās komerciāla rakstura telpās praktiski vienmēr tiek uzstādīta pults signalizācija. Bez tam tādos objektos kā veikali, restorāni un bankas papildus tiek uzstādīta arī trauksmes pogas drošības sistēma. 

Trauksmes poga arī privātmājās ar pults apsardzi kļūst arvien pieprasītāka, jo šādas privātmājas parasti atrodas nomaļās vietās – netālu no ezera, meža vai tml. un pilnai drošībai mājās ir nepieciešama arī trauksmes poga, lai mājinieki viegli var izsaukt apsardzes dienestu jebkurā situācijā, kad tie izjūt briesmas.