LVRU

Apsardzes firmas Rīgā piedāvā galvenokārt tādus drošības pakalpojumus kā fiziskā apsardze, pults apsardze, video kameru uzstādīšana, video monitorings un signalizācijas uzstādīšana. Katra apsardzes firma Rīgā vairāk vai mazāk specializējas kāda konkrēta drošības pakalpojuma sniegšanā. Līdz ar to viena un tā paša pakalpojuma cenas dažādās apsardzes firmās var atšķirties. Kā stāsta Mustangs Apsardze speciālisti, dārga cena nenodrošina labu servisu, vai pretēji – zema cena neliecina par nekvalitatīviem pakalpojumiem, ir jāatrod vidusceļš – labs serviss par atbilstošu cenu.

Visvieglāk apsardzes firmas darba efektivitāti novērtēt ir iespējams, ja tiek salīdzināti kādi rādītāji, piemēram, tirdzniecības vietās – lielveikalos, veikalos, kur ir kāds fiziskās apsardzes darbinieks ir iespējams salīdzināt, kā mainījušies sīko zādzību radītie zaudējumi vai par cik palielinājies aizturēto garnadžu skaits. Līdzīgi iespējams arī salīdzināt, kā darbojas video monitorings un apsardzes speciālisti, kas nodrošina šo pakalpojumu. 

Ārkārtīgi svarīga ir arī apsardzes firmas reakcijas uz trauksmi, piemēram, ja sāk darboties ugunsdrošības signalizācija vai trauksmes signalizācija, jo šādās situācijās katrai sekundei ir liela nozīme. Apsardzes dienestam – tā ātrās reaģēšanas vienībai - vajadzētu ierasties izsaukuma vietā ne vēlāk kā 7 minūšu laikā no brīža, kad ir saņemta ziņa par trauksmi. Tāpat apsardzes dienesta darbiniekiem vajadzētu nekavējoties zvanīt par īpašumu un drošības sistēmām atbildīgajām personām, lai noskaidrotu:

  • vai tas nav viltus trauksmes signāls
  • vai īpašuma saimnieks ir informēts par notikušo
  • kā arī, lai pārliecinātos, ka nav nepieciešami papildspēki vai citu dienestu iejaukšanās, piemēram, ugunsdzēsēju, policijas, ātrās palīdzības vai tml.. 

apsardzes_firmas_rigaMustangs Apsardze drošības speciālisti komentē, ka viltus trauksmes signāli tiek saņemti diezgan bieži, tomēr visās situācijās ir jārīkojas atbilstoši procedūrām un drošības standartiem. Nevienā gadījumā nedrīkst paļauties uz pieņēmumu, ka ir atskanējis viltus trauksmes signāls, kā arī katrā situācijā ir jāpārliecinās, ka trauksmes signāls ir pamatots, lai nerastos situācija, kad visas ātrās reaģēšanas vienības ir viltus izbraukumos, bet uz patiesu trauksmes situāciju laikus nav iespējams reaģēt. 

Nepārprotami, ir dzirdēti daudzi stāsti par to, kā ļaundari precīzi plānojot kādu aplaupīšanu izraisa vairākas trauksmes situācijas, lai visi apsardzes darbinieki būtu kādā izsaukumā, kā rezultātā īstajā laupīšanas vietā tie nevarētu laikus ierasties, lai novērstu noziegumu. Šo iemeslu dēļ apsardzes dienests vienmēr pēc signalizācijas signāla atskanēšanas veic kontroles telefona zvanu īpašuma saimniekam vai atbildīgajam par īpašumu.

Arī signalizācijas sistēmas apkalpošanas maksa mēnesī bieži ir atkarīga no izsaukumu skaita konkrētajā objektā. Par šo sistēmu klients ar apsardzes dienestu vienojas individuāli. Daudzi klienti uzskata, ka izdevīgāk ir maksāt konkrētu naudas summu katru mēnesi neatkarīgi no apsardzes dienesta izsaukumu skaita, kamēr citi uzskata, ka izdevīgāk ir maksāt salīdzinoši zemu ikmēneša maksu, bet papildus maksāt par izsaukumu skaitu konkrētajā objektā neatkarīgi no tā vai tas ir pamatots vai viltus izsaukums.